Geen rondvliegende kurk: zo maak je die fles champagne wél goed open
Tekst: Redactie Vriendin
30 december 2020
Natuurlijk kun je ervoor kiezen je fles champagne te schudden en knallend te laten openen. Maar wie liever geen rondvliegende kurken of ongewenste vlekken wil, doet er goed aan dit stappenplan te volgen.
Stap 1: maak het ijzerdraadje los
Haal de folie van de champagnefles en maak de ijzerdraadjes los. Zorg ervoor dat de capsule losjes over de champagnekurk zit.
Stap 2: draai aan de fles, niet aan de kurk
Ben je linkshandig, houd de fles in je linkerhand met een hoek van ongeveer 45 graden. Als je rechtshandig bent, doe je dit met je rechterhand. Vervolgens hou je de kurk met je andere hand goed vast. Draai nu niet aan de kurk, maar aan de fles.
Stap 3: laat de kurk eruit ‘zuchten’
Tijdens het draaien aan de fles zul je merken dat de druk op de kurk steeds groter wordt. Blijf ‘m stevig vasthouden, terwijl je de druk langzaam uit de fles duwt. Uiteindelijk zal de kurk zich zelf uit de fles ‘zuchten’.
En voilà: voortaan open jij champagneflessen als een pro.
Bron: Gall en gall
Foto: Getty Images
Meer van Redactie