Koekjes

Recept voor pumpkin spice haverkoekjes van Laura’s Bakery

Bij het organiseren van mijn kruiden- en specerijenlade kreeg de pumpkin spice onlangs een nieuw potje. Na even geroken te hebben aan deze specerijenmix, kreeg ik meteen zin om ermee aan de bak te gaan.

Het werden deze haverkoekjes met pecannoten.

Voor 12 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 1 uur rusten)
Baktijd: 12 minuten

Ingrediënten

• 100 g ongezouten roomboter
• 75 g lichtbruine basterdsuiker
• 120 g bloem
• 70 g havermout
• snuf zout
• 1 tl vanille-extract
• 2 tl pumpkin spice
• 75 g pecannoten, fijngehakt.

Extra nodig:
• bakplaat
• bakpapier

Lees ook: Recept voor amandel-kaneel bananenbrood muffins van Laura’s Bakery

Aan de slag

1. Klop boter en suiker in enkele minuten romig. Voeg alle andere ingrediënten toe en kneed tot een stevig koekdeeg. Het moet goed stevig zijn, maar als je het té droog vindt, kun je een beetje boter of een eetlepel melk toevoegen.
2. Maak een rol van 5 cm doorsnede en verpak hem in keukenfolie. Laat minimaal 1 uur in de koelkast liggen.
3. Snijd de rol in plakken van ongeveer 1 cm dikte en leg die op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten op 190ºC (boven- en onderwarmte).

Bewaren: Zeker twee weken houdbaar in een koektrommel

Zelf pumpkin spice maken?

Meng de gemalen variant van: 7 el kaneel • 3 el gember • 1 el nootmuskaat • 5 tl kruidnagel • 5 tl piment

Meer recepten van Laura vind je op Vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl. Foto: Laura Lieft