![Afwasborstel](https://www.vriendin.nl/wp-content/uploads/2020/11/afwasborstel-1166x641.jpeg)
Zo krijg je een afwasborstel écht goed schoon
Tekst: Vriendin
5 november 2020
Hoewel de vaatwasser tegenwoordig veel werk uit handen neemt, is de afwasborstel toch nog onmisbaar voor velen. Maar hoe krijg je zo’n borstel na het schrobben van aangekoekt eten goed schoon?
Heel simpel: laat ‘m dagelijks meedraaien in de vaatwasser.
Azijn
Heb je geen vaatwasser? Ook dan maak je de borstel heel gemakkelijk schoon. Verwijder onder de kraan de etensresten tussen de haartjes (hardnekkige stukken doe je met een vork) en maak vervolgens een mengsel van 250 ml witte azijn en een druppeltje afwasmiddel. Laat de borstel hier minimaal een uur in staan en spoel de boel daarna af met warm water. Laat ‘m drogen op een schone theedoek en voilà: klaar ben je.
Overigens is het niet aan te raden om jaren met dezelfde borstel te doen. Zodra de haartjes uit elkaar gaan staan, is het tijd voor een nieuwe.
Lees ook: Déze plek in de keuken wordt het vaakst vergeten bij het schoonmaken
Meer van Vriendin