Op bezoek bij Mona
23 oktober 2015
Morgen is het nationale toetjesdag en om dat te vieren kun jij morgen in de Puddingsalon van Mona of in een van de 45 pannenkoekenhuizen in Nederland een gratis Mona toetje eten.
Morgen is het nationale toetjesdag en om dat te vieren kun jij morgen in de Puddingsalon van Mona of in een van de 45 pannenkoekenhuizen in Nederland een gratis Mona toetje eten.
Afgelopen dinsdag werden wij uitgenodigd om een bezoekje te brengen aan de enige echte Pop-up Puddingsalon van Mona in Amsterdam. We mochten hier een proeverij en workshop bijwonen.
Bij binnenkomst werden we verwelkomt met een glaasje bubbels en konden we plaats nemen aan deze prachtige tafel (zie foto). Vol met lekkernijen zoals vijgen, amandelen, kokos, chocolade pralines, frambozen kletskoeken, granaatappels, meringues, jams en nog veel meer.
Als eerste gingen we de nieuwe recepturen van de Griesmeelpudding en Bitterkoekjespudding proeven. Heerlijke toetjes waar kleine aanpassingen aan zijn gedaan. En vanaf volgende week kan jij deze heerlijke puddingtoetjes in de winkel kopen.
Ook kregen we een uitgebreide workshop waar de toetjes gestyled werden tot echte kunstwerkjes, zoals je kunt zien op onderstaande foto’s. Zo kun je de toetjes ook voor verjaardagen en speciale gelegenheden opdienen aan je gasten. Om je alvast te helpen en je in de juiste stemming te laten komen, mogen wij een Mona recept met jou delen. Een makkelijke manier om jouw Griesmeelpudding te versieren.
Recept voor bosvruchten Charlotte
Ingrediënten:
-1 Mona Griesmeelpudding
-14 lange vingers
-Verse frambozen, bessen, aardbeien, bosbessen (buiten het seizoen kun je ook diepvriesfruit gebruiken)
-Poedersuiker
Extra nodig: mooi bordje, leuk lintje of touw
Bereidingswijze:
Stort de pudding uit op een mooie schaal. Bekleed de pudding rondom met lange vingers. Bind er een lintje of touwtje omheen. Beleg de bovenkant van de pudding met fruit. Versier met wat poedersuiker voor een feestelijk effect.