Recept voor Blue Heaven
4 augustus 2011
Een friszoete blauwe cocktail voor een hemelse avond: een gegarandeerde hit voor als je vriendinnen langskomen!
Een friszoete blauwe cocktail voor een hemelse avond: een gegarandeerde hit voor als je vriendinnen langskomen!
Voor 2 glazen.
Boodschappenlijstje:
- 4 el Blue Curaçao
- sap van 1 citroen
- 2 flesjes Smirnoff ice (à 275 ml)
- 1 citroen, voor de garnering
Extra: parapluutjes en roerstaafjes.
Aan de slag!
- Verdeel de Blue Curaçao en het citroensap over 2 longdrinkglazen met flink wat crushed ice of ijsblokjes.
- Schenk de Smirnoff erbij.
- Garneer de glazen met mooie repen citroenschil (zie tip), parapluutjes en roerstaafjes.
Idee
- Met een canneleermesje trek je mooie dunne repen uit sinaasappel- en citroenschil.
- Hang ze aan de glazen.
Idee
- In plaats van ijsblokjes kun je ook crushed ice gebruiken.
- Wikkel hiervoor enkele ijsblokjes in een theedoek en sla er met een deegroller op tot het ijs gruis is geworden.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. M.m.v.: Ikea, Nijhof woonwarenhuis, Studio bazar.