Brabantse worstenbroodjes
4 augustus 2011
Een pittig worstenbroodje gaat er tijdens het feesten altijd wel in!
Een pittig worstenbroodje gaat er tijdens het feesten altijd wel in!
Voor 12 stuks.
Boodschappenlijstje:
- 1 pak mix voor witbrood (500 g)
- 25 g boter
- 500 g half-om-halfgehakt
- een mespunt nootmuskaat
- een mespunt gemalen koriander (ketoembar)
- een mespunt cayennepeper
- 1 eidooier, losgeklopt
- mosterd om erbij te serveren
Handig: bakpapier.
Aan de slag!
- Bereid het deeg met de boter volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat het rijzen.
- Meng in een kom het gehakt met de nootmuskaat, koriander, cayennepeper, 1 theelepel zout en wat peper.
- Maak van het gehakt 12 lange worstjes.
- Verdeel het deeg in 12 langwerpige lapjes die iets langer dan de worstjes zijn.
- Leg de gehaktworstjes er in het midden op, vouw het deeg eroverheen dicht en druk de naden goed aan.
- Leg de worstenbroodjes met de naden naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze nog ca. 30 minuten onder een theedoek narijzen.
- Verwarm intussen de oven voor op 225ºC.
- Bestrijk de bovenkanten van de broodjes met eidooier en bak ze in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
- Serveer ze met mosterd.
Recept: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk.