Recept voor chickenwings met ketjap
4 augustus 2011
Ideaal om lekker te snacken voor de buis. Dit recept is heel makkelijk en je eet je vingers bijna bij deze kippenvleugeltjes op.
Ideaal om lekker te snacken voor de buis. Dit recept is heel makkelijk en je eet je vingers bijna bij deze kippenvleugeltjes op.
Borrelhap, voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 3 el ketjap asin
- 2 el olie
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 1 el citroensap
- 1 tl sambal
- 500 g kipkluifjes
- 6 takjes verse koriander, grof gehakt
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Meng in een kommetje de ketjap met olie, knoflook, citroensap en sambal.
- Leg de kipkluifjes in een braadslee of oven en bestrijk ze rondom met de ketjapsaus.
- Rooster de kluifjes in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.
- Keer ze halverwege de baktijd om.
- Bestrooi naar smaak met zout en peper en verdeel er de koriander over.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Isabelle van der Horst. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.