Placeholder

Chocoladefondue met sinaasappel en hazelnoten

Deze dip is helemaal niet vervelend! Verwennerij! Samen met je lief of een paar vriendinnen lekker dippen in de rijke chocolade. Geniet er van…

Deze dip is helemaal niet vervelend! Verwennerij! Samen met je lief of een paar vriendinnen lekker dippen in de rijke chocolade. Geniet er van…

Nagerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

125 ml slagroom

400 g pure chocolade, in stukjes

geraspte schil van 0,5 schoongeboende sinaasappel

2 el sinaasappellikeur

50 g hazelnoten, fijngehakt.

Om te dippen:

verschillende soorten koekjes

stukjes banaan (besprenkeld met citroensap)

blokjes mango

blokjes cake

partjes mandarijn

Extra: chocoladefondueset of vuurvaste schaal met rechaud, 4 fonduevorken.

Aan de slag!

* Verwarm de slagroom op een heel laag vuur in een pan met dikke bodem * Meng de chocolade erdoor en laat deze al roerend zachtjes smelten * Meng er de sinaasappelschil, sinaasappellikeur en hazelnoten door * Schenk de chocoladefondue over in de chocoladefonduesetjes of vuurvaste schaaltjes en zet ze op rechauds op tafel * Serveer de ingrediënten om te dippen erbij.

Idee: Laat de sinaasappellikeur weg als er kinderen meesnoepen van de fondue.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Hema, Ikea, Nijhof woonwarenhuis, Studio bazar, Zara home.