Recept voor geitenkaasdip met citroen en lente-ui
1 mei 2012
Een zelfgemaakte lentedip met geitenkaas. Heerlijk om er gezonde stengels bleekselderij, blaadjes witlof of reepjes paprika in te dippen.
Een zelfgemaakte lentedip met geitenkaas. Heerlijk om er gezonde stengels bleekselderij, blaadjes witlof of reepjes paprika in te dippen.
Voor 1 klein weckpotje.
Boodschappenlijstje:
- 150 g zachte geitenkaas zonder korst
- 1 citroen
- 1 dl olijfolie
- 2 lente-uitjes, in dunne ringen
- 1 teen knoflook, geperst
- versgemalen zwarte peper
Aan de slag!
- Prak de kaas in een kom fijn.
- Boen de citroen schoon en rasp boven de geitenkaas de helft van de schil (alleen het geel).
- Meng de olijfolie, lente-ui en knoflook door de kaas.
- Voeg citroensap en peper naar smaak toe en klop het geheel tot een dikke saus.
- Verdun de dip eventueel met een klein scheutje water.
- Schenk de dip in een klein weckpotje en bewaar het in de koelkast.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.