Placeholder

Groentespiesjes met pittige tomatensaus

Lekker light en vegetarisch van de bbq.

Lekker light en vegetarisch van de bbq.

Barbecue- of bijgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijst:

  • 1 kleine courgette
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 2 el olie
  • 4 ansjovisfilets (optioneel)
  • 4 el rozijnen
  • 1 el kappertjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 dl rode wijn
  • 4 spiesen

Aan de slag!

  1. Maak de groenten en de ui schoon en snijd van elke soort 12 stukjes.
  2. Rijg achtereenvolgens een stukje courgette, bleekselderij, paprika en ui aan een spies en herhaal dit drie keer.
  3. Rijg op deze manier 4 spiesen.
  4. Verhit 1 el olie in een wok of koekenpan en voeg de ansjovisfilets toe. (als je voor de vegetarische versie gaat, laat je de ansjovis weg). Bak ze tot ze zacht zijn. 
  5. Roer de rozijnen en kappertjes erdoor.
  6. Voeg de inhoud van het blikje tomatenpuree, de balsamicoazijn en de rode wijn toe en verwarm het geheel tot een samenhangende saus.
  7. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  8. Bestrijk de groentespiesjes met de rest van de olie en rooster ze in ca. 8 minuten rondom gaar.
  9. Leg ze op de borden en schenk de tomatensaus erbij.

Calorieën: 160 per persoon.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam m.m.v. Tessa Harte. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Isabelle van der Horst