Groentespiesjes met pittige tomatensaus
4 augustus 2011
Lekker light en vegetarisch van de bbq.
Lekker light en vegetarisch van de bbq.
Barbecue- of bijgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijst:
- 1 kleine courgette
- 4 stengels bleekselderij
- 1 rode paprika
- 1 grote ui
- 2 el olie
- 4 ansjovisfilets (optioneel)
- 4 el rozijnen
- 1 el kappertjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 el balsamicoazijn
- 1 dl rode wijn
- 4 spiesen
Aan de slag!
- Maak de groenten en de ui schoon en snijd van elke soort 12 stukjes.
- Rijg achtereenvolgens een stukje courgette, bleekselderij, paprika en ui aan een spies en herhaal dit drie keer.
- Rijg op deze manier 4 spiesen.
- Verhit 1 el olie in een wok of koekenpan en voeg de ansjovisfilets toe. (als je voor de vegetarische versie gaat, laat je de ansjovis weg). Bak ze tot ze zacht zijn.
- Roer de rozijnen en kappertjes erdoor.
- Voeg de inhoud van het blikje tomatenpuree, de balsamicoazijn en de rode wijn toe en verwarm het geheel tot een samenhangende saus.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Bestrijk de groentespiesjes met de rest van de olie en rooster ze in ca. 8 minuten rondom gaar.
- Leg ze op de borden en schenk de tomatensaus erbij.
Calorieën: 160 per persoon.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam m.m.v. Tessa Harte. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Isabelle van der Horst