Placeholder

Recept voor kipspiezen met knoflook-muntmarinade

Verse munt en koriander kun je in grote bossen bij Turkse en Marokkaanse winkels kopen. Deze spiesjes zijn ook ideaal voor op de barbecue.

Verse munt en koriander kun je in grote bossen bij Turkse en Marokkaanse winkels kopen. Deze spiesjes zijn ook ideaal voor op de barbecue.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 600 g kipfilet, in blokjes
  • 4 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 2 el citroensap
  • 4 el fijngehakte verse munt
  • 4 el fijngehakte verse koriander
  • 1 tl paprikapoederolie, om te bestrijken

Aan de slag!

  1. Meng in een kom de kip met de knoflook, de komijn, het citroensap en 1 el van de gehakte munt en koriander.
  2. Voeg een beetje zout en peper toe.
  3. Laat het vlees afgedekt minimaal 1 uur marineren.
  4. Verhit een grillpan of de ovengrill voor. 
  5. Rijg de blokjes gemarineerd vlees aan metalen spiesen of satéprikkers en bestrijk ze dun met olie.
  6. Gril de spiesen in ca. 8 minuten rondom bruin. 
  7. Leg de spiesen op een schaal en strooi er het paprikapoeder en de rest van de munt en koriander over.
  8. Lekker met een couscoussalade (zie tip).

Tip
Voor de couscoussalade:

  1. Bereid 300 g couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Meng er 3 eetlepels citroensap, 3 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak door.
  3. Schep er vervolgens 400 g gemengde en fijngesneden rauwkost door, zoals geraspte wortel, blokjes tomaat, bosuitjes en paprika.

Tip
Houten satéprikkers verbranden niet als je ze voor gebruik eerst even een halfuurtje in koud water laat weken.

Recept: Tal Maes. Foto: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.