Recept voor speculaas cheesecake
4 december 2013
Zet deze heerlijke speculaas cheesecake morgen op tafel tijdens pakjesavond! Mmmmmm…..
Zet deze heerlijke speculaas cheesecake morgen op tafel tijdens pakjesavond! Mmmmmm…..
Recept voor 6 personen
Boodschappenlijstje:
- 2 eieren
- 2 bakjes monchou/verse roomkaas (200 gram per bakje)
- 1 rol chocolate chip cookies (200 gram)
- 6 eetlepels gesmolten boter
- 100 gram suiker
- klein scheutje vanille essence
- 2 theelepels koek en speculaaskruiden
Aan de slag!
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
- Verkruimel vervolgens de koekjes in een zak waar je met de deegroller overheen rolt of in een keukenmachine.
- Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en vet daarna een springvorm in met een beetje boter of een bakspray.
- Schep alle koekkruimels in de springvorm, verdeel deze over de vorm en druk het geheel nog een beetje aan met een vork.
- Meng in een grote kom de monchou met het suiker, vanille en de koek- en speculaaskruiden.
- Wij maken gebruik van een keukenmachine maar je kunt het ook doen met een handmixer.
- Als dit goed gemixt is, voeg je de eieren toe en klop je dit net zo lang totdat het één mengsel geworden is.
- Giet het monchou-mengsel over de koekjesbodem en zet de cheesecake vervolgens voor 40 minuten in de oven.
- Als de cheesecake na 40 minuten klaar is, laat je deze buiten de oven afkoelen en zet je de taart vervolgens in de koelkast.
- De cheesecake smaakt het lekkerste als deze koud geserveerd wordt.
Tip: Je kunt in plaats van chocolate chipcookies ook bastognekoeken of speculaasjes gebruiken!
Bereidingstijd: 15 min. + 40 min. in de oven
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl