Recept voor peultjes met ananas en garnalen
23 juli 2012
Een zonnig, fris en feestelijk gerecht, zeker als je het serveert in een halve ananas.
Een zonnig, fris en feestelijk gerecht, zeker als je het serveert in een halve ananas.
Hoofdgerecht voor 2 personen.
Boodschappenlijstje:
- 250 g peultjes
- 200 g mihoen (fijne rijstmie)
- 3 bosuitjes, in ringen
- sap van 2 limoenen
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 à 2 el Thaise vissaus
- 1 tl bruine suiker
- 250 g garnalen
- 1 komkommer, geschild en in plakjes
- 200 g verse ananasstukjes
- 15 g koriander, fijngehakt
Aan de slag!
- Kook de peultjes in ca. 5 minuten beetgaar.
- Breek de mihoen in grove stukken en kook hem volgens de gebruiksaanwijzing.
- Meng voor de dressing de bosuitjes met het limoensap, de knoflook, de vissaus en de suiker.
- Giet peultjes en mihoen af en schep ze warm door de dressing.
- Meng er de komkommer, ananas en garnalen door en strooi er de koriander over.
- Proef en voeg eventueel nog wat vissaus toe.
TIP: Houd je van pittig, voeg dan nog 1 fijngehakt rood chilipepertje toe.