Recept voor het allerlekkerste (én gezonde) bananenbrood
6 april 2020
Je eigen bananenbrood maken? Dit recept is erg makkelijk en het brood is zeer laag in koolhydraten.
Ingrediënten
– 2 bananen
– 2 appels
– 2 eieren
– Hand rozijnen
– 150 gram speltbloem
– 50 g boter
– 50 g amandelmeel
– 1 el speculaaskruiden
– sap van halve citroen
– 2 tl bakpoeder
Probeer ook dit chocolade-bananenbrood van Laura’s Bakery
Aan de slag
1. Verwarm de oven alvast op 200 graden.
2. Pureer de bananen, het citroensap, de eieren en de boter in een kom met behulp van een staafmixer.
3. Snijd de appels in kleine stukjes en meng dit met de rozijnen, speltbloem, amandelmeel, speculaaskruiden en bakpoeder.
4. Voeg beide mengels nu samen en mix het goed door elkaar.
5. Het beslag kan nu in de cakevorm en voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Ook lekker: pindakaasbananenbrood zonder suiker