magnetron

5 dingen die je nóóit in de magnetron mag stoppen

Een magnetron is handig om allerlei etenswaren op te warmen of te ontdooien. Toch kun je niet alles in het apparaat stoppen.

Deze 5 dingen mag je nooit in de magnetron stoppen.

1. Bevroren vlees

Wist je dat er allerlei bacteriën kunnen ontstaan wanneer je bevroren vlees in de magnetron stopt? De buitenkant kan dan wel garen, maar van binnen blijft het stuk koud. Je kunt vlees uit de vriezer dan ook beter een dag in de koelkast laten ontdooien voor je het gebruikt.

2. Eieren

Je kunt rauwe eieren beter uit de buurt van de magnetron houden. Stop je ‘m hier wel in, dan loop je het risico dat ‘ie door de druk in de magnetron ontploft. Precies wat je niet wilt.

3. Water

Water in de magnetron opwarmen kan leiden tot brandwonden. Er ontstaan dan namelijk geen bubbels die het water afkoelen, waardoor het gloeiendheet is wanneer je het eruit haalt.

4. Bladerdeeg

Wanneer bladerdeeg in de magnetron doet, zul je zien dat de buitenkant slap wordt en de binnenkant heel heet. Geen goed idee, dus. Om het knapperig te houden, kun je het beter in de oven stoppen.

5. Aluminiumfolie

Of je nu een klein stukje of groot stuk aluminiumfolie in je magnetron hebt gestopt: je zult zien dat er vonken ontstaan en het in het apparaat gaat ‘onweren’. Juist, beter vermijden dus.

Bron: ELLE Eten
Foto: Getty Images