Ontwerp Zonder Titel 2022 10 23t151652.346

Een diner organiseren bij jou thuis? Zó pak je dat aan

Wil je graag een diner bij jou thuis organiseren, maar ben je bang dat je iets vergeet? Wij zetten een aantal handige tips op een rijtje.

1. Twee weken van te voren

Als je zelf een activiteit of een etentje organiseert, is het handig om met een tijdlijn te werken. Zo kun je twee weken van te voren alvast de uitnodigingen versturen. Dit kan natuurlijk gewoon via Whats-App of face to face. Doe vooral waar jij je prettig bij voelt. Bedenk ook alvast wat voor sfeer je zou willen creëren. Maak een lijstje van dingen die je dan nodig hebt.

2. Eén week van te voren

Inmiddels heb je vast wel van iedereen een reactie op je uitnodiging gehad. Je weet dus hoeveel mensen er zullen komen. Vraag je gasten of er dingen zijn waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan een bepaald dieet. Vervolgens kun je een menu gaan bedenken en een boodschappenlijstje maken. Probeer vooral te kiezen voor seizoensproducten die bijna altijd op voorraad zijn. Het is ook handig om erover na te denken hoe je je gerechten wil presenteren. Denk aan bepaalde borden, schaaltjes, glazen en decoratie (servetten, kaarsjes).

Lees ook: Leuk: win 2x een zomers diner bij je thuis voor 6 personen

3. Twee dagen van te voren

Dit is de perfecte tijd om alle ingrediënten, inclusief wijn en frisdrank, in huis te halen. Zo heb je de zekerheid dat je alle producten hebt die je voor de gerechten nodig hebt. Je kunt ook een leuke muzieklijst samenstellen die je kunt afspelen op de avond van het diner.

4. Eén dag van te voren

Probeer, om jezelf wat rust te gunnen, zo veel mogelijk gerechten al voor te bereiden. Denk ook aan je nagerecht. Ruim ook alvast op en doe al het nodige poetswerk. Hierbij zijn vooral de ruimtes waar je gasten zullen komen natuurlijk belangrijk. Zet alvast wat bloemen klaar en zorg ervoor dat de vaatwasser leeg is voor de volgende dag.

5. De dag zelf

De dag van het diner hoef je als het goed is alleen nog maar de puntjes op de i te zetten. Je maakt de gerechten af en zet op het laatste moment alle garneringen en sausjes klaar. Tot slot is het tijd om je tafel te dekken en te decoreren. Zet de borden, glazen en bakjes netjes neer. Maak de tafel af met mooie kaarsen en servetjes. Eventueel kun je voor iedere gast nog een klein persoonlijk kaartje schrijven. Dit wordt zeker een diner om nooit meer te vergeten.

Lees ook: Kerstdiner? 4 dingen die je nog snel kunt doen voordat je gasten arriveren

Foto: GettyImages
Bron: nytimes.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.