Perziken

Perziken onrijp? Zo worden ze binnen één dag eetbaar

Je hebt het vast weleens meegemaakt: heb je net nieuwe perziken gekocht, zijn ze nog te hard om op te eten. Gelukkig bestaan er handige trucjes voor.

Daarmee is het fruit al binnen één dag rijp.

Truc 1: banaan

De eerste manier om een perzik snel te laten rijpen, is heel simpel: leg er een banaan bij. Het fruit stoot namelijk het gas ‘etheen’ uit, wat ervoor zorgt dat vruchten sneller zullen rijpen.

Truc 2: papieren zak

Geen banaan bij de hand? Geen probleem: een andere manier om je perziken snel eetbaar te maken, is door ze in een papieren zak te stoppen. Ook dit zorgt ervoor dat ze sneller rijpen.

Bewaren

Zijn de perziken eenmaal rijp en wil je ze bewaren? Dan kun je ze het beste in een papieren zak in de koelkast leggen. Een andere manier is door ze in te vriezen met een scheutje citroensap.

Bron: RTL Nieuws
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.