zo zie je of je hond blij is

Aan deze signalen kun je zien dat je hond blij is

Velen hondeneigenaren zullen het herkennen: je hond is onderdeel van je gezin geworden, waardoor je snel weet hoe hij of zij zich voelt. Maar ja, dat een hond niet kan praten, maakt het soms toch wat lastig. Gelukkig kun je aan de volgende signalen aflezen dat jouw trouwe viervoeter hartstikke vrolijk is.

Signalen dat je hond blij is

Als je hond zijn brokken niet opeet of weigert te drinken, weet je dat er iets met hem aan de hand is. Maar als je hond blij is, kun je dat ook goed aan hem merken. Herken je de volgende signalen? Dan zit je viervoeter lekker in z’n vel.

1. Kwispelen

Aan het kwispelen van de staart merk je het snelst dat je hond blij is. Een blije hond kwispelt z’n staart op een ontspannen en losse manier. Afhankelijk van zijn opwinding kan de snelheid van de kwispel variëren. Grote kans dat de staart snel heen en weer gaat als jij (na tien minuten) weer thuiskomt.

Lees ook: De hond van Martine redde twee keer haar leven

2. Lichaamstaal

Aan de lichaamstaal van je hond kun je veel aflezen. Een blije hond neemt een ontspannen houding aan. Dan staat hij bijvoorbeeld rechtop met zijn oren en staart omhoog. Maar ze kunnen hun blijheid en ontspannenheid ook tonen door zich juist te laten zakken, bijvoorbeeld wanneer ze rollen op hun rug.

3. Lachen

Het klinkt misschien een beetje gek, maar een hond kan ook glimlachen. Niet zoals een mens natuurlijk, maar hij kan zijn ‘hondenglimlach’ aan je laten zien. Dan doet hij z’n bek open, ontspannen de lippen en zie je soms de tanden.

Lees ook: Waarom een hond met z’n neus aan je kruis snuffelt

4. Oogcontact

Een blije hond maakt oogcontact met zijn baasje. Dus heeft je hond zijn ogen wijd open een zachte blik? Dan zit het goed. Als hij oogcontact blijft houden en knippert met zijn ogen, is dat een teken van vertrouwen.

5. Spelen

Een hond die blij is, houdt van spelen, rondrennen, springen en soms zelfs stoeien met zijn baasje. Het is een natuurlijke manier om vreugde uit te drukken en gaat vaak gepaard met blaffen en springen.

Tip van de redactie

In Door de ogen van de hond van Jos Oosting komen alle obstakels aan bod, zoals: trekken aan de riem, niet alleen kunnen zijn, onzekerheid, opspringen en nog veel meer. Het uitgangspunt van het boek is dat je leert begrijpen waarom je hond bepaald gedrag laat zien. Je leert alles over hondentaal, trainingstechnieken en het oplossen van specifiek probleemgedrag. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images