Waarom je altijd een beetje koud water bij je thee zou moeten doen
1 oktober 2020
De meeste mensen vinden het niet lekker als hun thee lauw of koud is geworden. Maar wist je dat je je kopje beter ook niet te heet drinkt?
Volgens deskundigen zou je zelfs beter geen kokend water moeten gebruiken om thee te zetten.
Kokend water
Mark Isark, een professionele ‘eet- en drinktester’, vertelt waar dit mee te maken heeft. Theebladeren reageren volgens hem op de temperatuur van het water. In het geval het water tot een temperatuur van 100 graden is gekookt, zullen de gewenste nuances van thee worden gedood. Hierdoor krijg je een sterke smaak van droge, samentrekkende tannines. Tanninnes zijn chemische verbindingen die thee een subtiele bittere smaak geeft en de kleur kan aantasten. Wie vervolgens z’n theezakje te lang in het water laat weken, krijgt volgens Isark al helemaal geen lekkere thee.
Perfecte manier van zetten
Hoe je de drank dan wel het beste klaarmaakt? Volgens Isark is het slim om eerst je water te koken en het vervolgens tot 80 graden te laten afkoelen. Dit kun je doen door het kokende water in een kopje te schenken en er wat koud water bij te doen. Het kopje zou voor 20 procent uit koud water moeten bestaan.
Wie een duurdere waterkoker heeft, kan de temperatuur zelf gewoon op 80 graden instellen.
Vriendin’s favoriet
De Pukka Active Selectiebox bevat een selectie van krachtige, opwekkende kruidentheeën die je een boost geven wanneer je daar behoefte aan hebt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.
Pukka Relax kruidenthee geschenkdoos
Bron: Bustle, Libelle
Foto: Getty Images
Lees ook: dit is waarom je een theezakje niet op en neer moet soppen
Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.