Waarom je croissants beter bij de supermarkt dan bij de bakker kunt kopen
16 september 2020
Je zou misschien verwachten dat de croissants bij de bakker van betere kwaliteit zijn dan die in de supermarkt. Toch blijkt niets minder waar te zijn.
Ze komen namelijk uit dezelfde fabriek.
Onderzoek
Het was het tv-programma Keuringsdienst van Waarde dat onderzoek deed naar de kwestie. Ze vroegen zich af wat het verschil is tussen een croissant uit de supermarkt die vaak 25 cent kost en eentje van de bakker die rond de 1 euro kost.
Even vers
Wat bleek: bakkers maken vanwege een gebrek aan tijd vrijwel nooit meer zelf croissants. In plaats daarvan komen ze uit de fabriek, net als de exemplaren in de supermarkt. Ze zijn dus even vers.
Verschil in prijs
Waar het verschil in prijs dan vandaan komt? Dat heeft te maken met het verleden. “De prijs dateert nog uit de tijd dat ze zelf maakten”, legt een bakker uit aan Ersin Kiris. Deze is nooit veranderd, ook al halen de meeste bakkers ze inmiddels uit de fabriek. “Je gaat met je collega’s mee. Anders kom je niet geloofwaardig over.”
Bron: AD.nl
Foto: Getty Images