Volkstuinblog: het tuinseizoen lijkt echt voorbij…
26 november 2016
Ze komt uit een tuindersfamilie, maar dacht dat ze zelf geen groene vingers had.Tot ze een volkstuintje nam. Ontwerpster, styliste en volkstuinblogster Marieke de Geus: “Als ik hier ben, heb ik meteen een vakantiegevoel.” Marieke blogt over haar volkstuin, lees je mee?
Ze komt uit een tuindersfamilie, maar dacht dat ze zelf geen groene vingers had.Tot ze een volkstuintje nam. Ontwerpster, styliste en volkstuinblogster Marieke de Geus: “Als ik hier ben, heb ik meteen een vakantiegevoel.” Marieke blogt over haar volkstuin, lees je mee?
Waterafsluiting
Met een gevoel van jammer/balen/bah reed ik laatst naar mijn tuin. Eind november wordt het water altijd afgesloten en die dag was nu aangebroken. De lucht die boven mijn tuinhuisje hing was donker, bijna zwart. Af en toe kwam er met veel geweld een plens water naar beneden. Net op het moment dat ik dacht: dat kan er ook nog wel bij, brak er fel zonlicht door de wolken en zorgde de wonderlijke combinatie van regen en zon voor een mooie regenboog, recht boven het volkstuincomplex. Helaas vond ik geen pot met goud toen ik bij mijn huisje aankwam maar een uitgebloeide tuin en een blubberig grasveld waar ik niet meer normaal overheen kan lopen.
Wist je dat… je Marieke ook kunt volgen op Facebook? Bekijk hier haar pagina.
Even hamsteren
Veel tuinders laten zich in de winterperiode nauwelijks meer zien want het is toch een stuk primitiever zonder water. Toch heb ik me de afgelopen 2 jaren niet laten weerhouden door het feit dat ik de wc niet meer door kan spoelen, om maar even iets te noemen. Tijdens een mooie, zonnige winterdag kan het nog steeds heel aangenaam zijn in de tuin. Terwijl ik buiten een beetje aan het rommelen ben met bijvoorbeeld een boompje snoeien, verwarmt het houtkacheltje mijn huisje. Het is zó fijn, om dan binnen te stappen en lekker bij het kacheltje op te warmen met een kopje thee en een leuk boek.
Regenwater in overvloed
En die wc? Ach joh, ik heb voldoende regenwater om door te spoelen en wanneer ik vertrek gooi ik een hand zout in de pot tegen bevriezing. En voordat ik de hoofdkraan dichtdraaide, vulde ik grote waterflessen van 5 en 8 liter met water en daar kan ik heel veel thee van zetten! Gelukkig is er bij de hoofdingang nog 1 openbare kraan waar je altijd even bij kunt tappen.
Die winter kom ik wel door, nog vier maanden: dan is er weer water en begint alles weer van voor af aan.
Marieke deelt op haar blog Volkstuinverhalen.nl nog veel meer leuke blogs! Nieuwsgierig? Kijk hier.
Over Marieke
"Mijn volkstuin in Amsterdam, wanneer ik daarover vertel reageren veel mensen met 'wat leuk!' Maar al snel volgen er veel vragen: “kun je er ook slapen? heb je een moestuin? is er een wachtlijst?" Volkstuinieren is voor mij een ontdekkingstocht. Ik vertel over mijn kleine huisje en grote tuin en ga op pad. Want kijken in andermans tuinen is ook leerzaam (en leuk!). Lees mee en laat je inspireren".
Meer lezen? Neem een kijkje op Volkstuinverhalen.nl.